Uslovi korišćenja

Hvala vam što ste posetili našu veb stranicu www.laptopdelovi.com . Molimo Vas da pažljivo pročitate sledeće uslove i odredbe pre korišćenja naših usluga. Svaka poseta našem sajtu znači da ste u potpunosti pročitali, razumeli i prihvatili ove uslove.

 

Opšti uslovi:

1.      Po prijemu narudžbine preko sajta, kupac putem e -pošte dobija potvrdu o primljenoj narudžbi.

2.      Prodavac se obavezuje da će naručene proizvode isporučiti ispravno i u propisanom roku

3.      U slučaju bilo kakve promene (nedostupnost proizvoda, itd.) Prodavac je dužan da o tome obavesti kupca u roku od 2 radna dana.

4.      Prodavac će poslati e -poruku sa brojem pošiljke odmah nakon slanja.

5.      Kupac ima pravo da vrati proizvod u roku od 15 dana od dana prijema pošiljke.

·         Autorska prava

Stranice na našoj veb stranici zaštićene su Zakonom o autorskim i srodnim pravima, Zakonom o žigovima i drugim povezanim zakonima. Svaka neovlašćena upotreba sadržaja, svaka reprodukcija, adaptacija, prevod, arhiviranje i obrada na drugim medijima, uključujući arhiviranje ili obradu u elektronskim medijima, podležu zaštiti autorskih prava. Za svaku upotrebu, u celini ili delimično, potrebna je prethodna pismena dozvola Liste. To znači da se, osim ako nije drugačije naznačeno, sav sadržaj može pregledati, kopirati, štampati ili preuzeti isključivo za ličnu, nekomercijalnu upotrebu i u informativne svrhe, pod uslovom da ne uklonite , dodavati ili menjati bilo koju informaciju, uključujući obaveštenja o autorskim pravima i druga obaveštenja o vlasništvu, sadržana u samom sadržaju.

Ne smete distribuirati, kopirati (osim pod uslovima navedenim u ovim Uslovima korišćenja), prenositi, izlagati, objavljivati, štititi kao svoje pravo intelektualne svojine, stvarati izvedena dela, prodavati ili na drugi način koristiti Sadržaj bez prethodnog pismenog odobrenja Panprofit Start doo. Kao uslov za pristup ovoj veb lokaciji i njeno korišćenje, izjavljujete pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću da nećete koristiti ovu veb lokaciju u bilo koje svrhe zabranjene ovim uslovima korišćenja, zakonom ili na način suprotan javnom moralu.

·         Registracija korisnika

Registracijom i otvaranjem naloga korisnik se registruje za korišćenje Veb prodavnice i ostvaruje pravo na kupovinu proizvoda putem Interneta.

Korisnik je u procesu registracije i prilikom svakog narednog unosa podataka dužan je da unese tačne i potpune osnovne lične podatke, a u vezi sa ovim podacima, u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti, daje izričitu saglasnost Panprofit Start doo da obrađuje i skladišti radi ispunjenja svojih obaveza u vezi sa proizvodima naručenim putem interneta ili zakonskih obaveza, naplate potraživanja, razvoja njenih usluga i sprečavanja potencijalne zloupotrebe.

 

Registracijom korisnik potvrđuje sledeće:

1.      da budu u potpunosti upoznati i da prihvataju Uslove korišćenja internet prodavnice.

2.      tačnost i potpunost podataka navedenih u registracijskom obrascu

3.      dati izričit pristanak da Panprofit Start doo, u skladu sa odredbama Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, obrađuje lične podatke navedene u postupku registracije.

·         Privatnost podataka

U ime Panprofit Start doo. obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogucnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o kupcima/korisnicima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni u Panprofit Start doo. odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Pored navedenih prikupljamo, analiziramo i obrađujemo podatke o proizvodima koje naši posetioci traže i kupuju, kao i o stranicama koje posećuju. Te podatke koristimo da bismo poboljšali ponudu i izgled naših stranica, i omogućili Vam jednostavnije korišćenje, sigurniju i udobniju kupovinu.

Obavezujemo se da prikupljene podatke ne koristimo ni u koje druge svrhe.

·         Povraćaj sredstava za fizička lica

U slučaju odustajanja od ugovora, potrošač ima pravo na povrat novca ili zamenu za drugi proizvod. Cena se vraća kupcu po prijemu proizvoda. Trgovac je dužan da potrošaču bez odlaganja vrati iznos koji je potrošač platio prema ugovoru, a najkasnije 15 dana povrata robe. Troškove vraćanja robe i novca snosi kupac, osim u slučajevima kada kupac primi neispravan ili neispravan predmet. Detaljnije na sledećem linku VRAĆANJE PROIZVODA.

·         Povraćaj sredstava za pravna lica

 

Ako ste kupili artikl sa fakturom firme, prihvatili ste uslove poslovanja koji se odnose na firme. Glavna razlika je u mogućnosti odustajanja od ugovora: Omogućavamo kompanijama, preduzetnicima i drugim pravnim licima da vrate pošiljke proizvoda pod datim uslovima.
Gore navedene organizacije nemaju mogućnost da odustanu od ugovora u roku od 15 dana od prijema robe, a da ne moraju navesti razlog svoje odluke kao što je to slučaj sa potrošačima (fizičkim licima).
Nažalost, povraćaj kupoprodajne cene nije moguć. Kupovine pravnih lica podležu Opštim uslovima poslovanja, sa razlikom u prethodno navedenim mogućnostima odustajanja od ugovora.

·         Povraćaj sredstava kod plaćanja platnim karticama

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, Panprofit Start doo je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

·         Reklamacije

Reklamacija prilikom prijema pošiljke - Ukoliko se nakon prijema pošiljke konstatuje da je isporučeni prozvod oštećen, nekompletan, da ne odgovara specifikaciji ili je neispravan, kupac ima pravo na reklamaciju. Molimo vas da nas u tom slučaju u najkraćem roku obavestite. Detaljnije na sledećem linku REKLAMACIJE

·         Dostava

Dostava naručenih proizvoda putem Veb prodavnice vrši se na adresu Korisnika koju je Korisnik naveo prilikom registracije. Dostava je moguća samo na teritoriji Srbije.

Nakon snimanja naručenih proizvoda, proveravaju se podaci koje trgovac (Panprofit Start doo) smatra neophodnim, poštujući pozitivne zakonske propise, a sve u cilju provere ispunjenosti uslova za izradu kupovina. Nakon provere podataka i snimanja porudžbine, Panprofit Start doo dostavlja Korisniku potvrdu o mogućnosti kupovine proizvoda, nakon čega se naručeni Proizvod dostavlja Korisniku u roku od 1-2 dana, ukoliko je proizvod odmah dostupan ili u napisanom roku za isporuku, ukoliko proizvod nije odmah dostupan.

Ako je pošiljka stigla vizuelno oštećena, potrebno je da se u roku od 24 sata obratite kurirskoj službi koja je isporučila paket, kako biste sačinili prijavu. Detaljnije na sledećem linku DOSTAVA

·         Način plaćanja

Potrošač može robu platiti pouzećem ili uplatom na račun. Potrošač kreira narudžbenicu klikom na dugme POTVRDI. U trenutku kada Potrošač primi potvrdu narudžbenice iz Panprofit Start doo, Potrošač se obavezuje da će platiti i preuzeti naručenu robu, a Panprofit Start doo Internet prodavnica se obavezuje da će poslati naručenu stavku Potrošaču, ako je dostupan.

·         Ograničenje odgovornosti

Sadržaj ovog sajta može sadržati netačne podatke ili štamparske greške. Promene na sajtu mogu se vršiti periodično u bilo koje vreme i bez prethodnog obaveštenja. Panprofit Start doo ne može garantovati tačnost, primenljivost, pouzdanost i potpunost sadržaja na ovoj veb stranici. Kompjuteri sa spiskom mogu da promene sadržaj ove stranice ili proizvode i cene navedene na veb lokaciji u bilo koje vreme i bez prethodnog obaveštenja.

 

Informacije, saveti i mišljenja izneti na ovoj veb lokaciji ne treba tumačiti kao savete za donošenje ličnih, finansijskih ili drugih odluka. Trebate se obratiti odgovarajućem stručnjaku ako vam je potreban poseban savet prilagođen vašoj situaciji.

·         Politika kolačića

Kolačići su male tekstualne baze podataka (datoteke) koje se šalju na vaš računar ili mobilni uređaj kada posetite sajt i kojima možete kasnije pristupiti. Zahvaljujući kolačićima možete videti šta zanima pojedine posetioce veb stranice, što pomaže u poboljšanju upotrebe za sve korisnike.

 

Imate mogućnost da izaberete da li ćete prihvatiti kolačiće koji nisu neophodni za funkcionisanje naše veb stranice. Svakako bismo bili zahvalni na vašoj odluci da prihvatite sve kolačiće jer nam to pomaže da veb stranicu prilagodimo interesima posetilaca. Takođe možete naknadno odbiti upotrebu kolačića promenom postavki u svom pregledaču. Ako to učinite, možda nećete moći da koristite sve funkcije ove veb lokacije.

·         Opšte odredbe

Panprofit Start doo zadržava pravo da izmeni ove Opšte uslove poslovanja u skladu sa svojom poslovnom politikom ili izmenama pozitivnih zakonskih propisa, o čemu obaveštava korisnike na uobičajen način, kao i pravo da promeni ponudu Proizvoda dostupna putem veb prodavnice.

Odredbe važećeg Zakona o elektronskoj trgovini, Zakona o zaštiti potrošača, Zakona o zaštiti podataka i drugih zakona koji uređuju materiju koja je predmet ovih Opštih uslova biće u potpunosti primenjene na kupovinu putem LD SHOP online prodavnica.

Panprofit Start doo može da promeni sadržaj ove stranice ili proizvode i cene navedene na veb lokaciji u bilo koje vreme i bez prethodnog obaveštenja.

 

·         Izjava o konverziji

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD).

Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije.

Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat.

Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu.

Hvala Vam na razumevanju.

·         Zaštita povjerljivih podataka o transakciji:

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije.

Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, pa se tako kompletni proces naplate obavlja u sigurnom okruženju. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

 

Napomena:

Sva plaćanja će se vršiti u srpskoj valuti – dinarima (RSD). Vaš iznos sa računa kreditne kartice dobija se konverzijom cene evra u srpski dinar prema aktuelnom kursu Banke. Kada punite vašu kreditnu karticu, isti iznos se pretvara u vašu lokalnu valutu prema kursu udruženja kreditnih kartica. Kao rezultat konverzije postoji mogućnost neznatne razlike u odnosu na originalnu cenu koja je navedena na sajtu.

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije.

Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, pa se tako kompletni proces naplate obavlja u sigurnom okruženju. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.